Permanent glat hår!

Her er en lille guide til dig, der er en smule træt af at skulle glatte dit hår hele tiden.

Jeg har selv været utrolig træt af at skulle glatte mit hår, hver gang vejret var fugtigt eller hvad, der nu lige fik det til at være alt andet end glat. Jeg prøvede, for en del år siden, at købe noget permanent væske (til at lave krøller med), fulgte brugsanvisningen med den lille undtagelse, at jeg blev ved med at rede mit hår glat i trække tiden… Til at starte med var jeg så alligevel nødt til at glatte lidt på mit hår, men kun spidserne, så det gik jo meget hurtigere.

Ulemper:

 • Alt hår er jo forskelligt og jeg ved jo ikke hvordan dit hår reagerer på sådan noget.
 • Det er skadeligt for dit hår.
 • Det trækker noget af din farve ud, hvis du har farvet hår. Så du skal nok regne med at skulle farve det igen bagefter.

Fordele:
(Mine erfaringer)

 • Dit hår bliver nemmere at styre.
 • Du sparer tid på at glatte dit hår.
 • Du skader det én gang i stedet for hver dag.
 • Dit hår ser sundere ud.

Det skal du bruge:

 • Permanent væske (1 pakke til skulderlangt hår ellers 2 pakker)
 • En børste med stive tænder.
 • En kam med tætte tænder.
 • Et gammelt håndklæde.
 • evt. nogle klemmer til at holde det andet hår væk. (Husk at det ikke må være metal!)

Sådan gør du:
(Ved brug af Poly Lock Permanent)

 • Tag tingene ud af pakken og læs brugsanvisningen.
 • Det er en god idé ikke at vaske håret inden, selvom der står at man skal. Med mindre du har meget ‘produkt’ i dit hår. Grunden til at jeg ikke anbefaler at vaske det inden, er at du så ikke kan se hvor du mangler at komme permanent-væsken i og derved ikke får et godt resultat.
 • Tag dit gamle håndklæde over skuldrene og fordel permanent-væsken i hele håret.
 • Tag din børste med de stive tænder og red dit hår glat. Ikke bagover, men i en skilning (det er ikke noget der ses bagefter).
 • Hvis du har pandehår, skal du rede det ned i panden.
 • Husk at rede i det indtil trækketiden (de 30 min.) er gået – gerne med den tætte kam, så du er sikker på at alt håret er redt glat.
 • Skyld grundigt ud med en masse vand.
 • Fordel nu fikserings-væsken i hele håret og red det glat igen. Nu er dit hår stift og lidt svært at rede i, så start i spidserne og red så længere og længere indtil dit hår igen er redt i skilning og evt pandehår.
 • Lad det virke i ca 15 min. og skyld ud.
 • Jeg anbefaler at give håret en ordentlig omgang hårkur bagefter.

Spray evt. med balsam spray og sæt derefter dit hår som du plejer.
Det kan være nødvendigt at glatte håret de første par gange indtil det er faldet på plads.

Håber det er til at finde ud af og held og lykke.

Hvis i skulle have flere spørgsmål, så skriv endelig!


Find mig her:
bloglovin instagram pinterest facebook twitter
BLOGLOVIN' INSTAGRAM PINTEREST FACEBOOK TWITTER

(Visited 159 time, 159 visit today)

118 Comments

 1. Hej, jeg skal havde klippet mit hår i den her uge og jeg ved ikke om jeg skal bruge “væsken” før eller efter jeg skal havde klippet hår? fordi det skader jo håret…

  • Det er også lidt svært at sige, men umiddelbart vil jeg sige at du skal blive klippet først, få frisøren til at glatte dit hår inden hun klipper det, sig evt at du altid har det glat, så det bliver klippet så et er pænt glat.

 2. Mit hår er altid glat også når jeg tager til frisøren, men jeg ved bare ikke om jeg skal gøre det med håret før eller efter jeg har været til frisøren, da der er nogle der skriver at ens spidser bliver spaltede og fildredt når de har gjordt det med håret..

  • Nu tror jeg du har været ved frisøren, men jeg tror nu du kan gøre det både før og efter med fint resultat, så jeg ville nok bare vælge det der faldt mig bedst ind :)

 3. Hej, jeg har et meget stort filtret hår i forvejen, men kan bedst lide når jeg har glattet det glat (Så meget man nu kan, i mit hår) Men hvis jeg så bruger det der permanente noget, kan man så garanterer at det fungere?
  Og hvad koster det?

  • Hej Helene.
   Der er ingen garanti, men umiddelbart vil jeg da tro det kan hjælpe dig. Mener det koster mellem 70 og 130 kroner.

 4. Jeg vil helt klart anbefale den som hedderwella. Det er en af de bedstehår permenant glatning!. Jeg har selv prøvet det op til flere gange og hver gang har det givet et godt resultat der os nogen balsam midler du skal sætte i efter så dit går Ikk er så spaltetg ser dødt ud. Jeg vil nu slet Ikk anbefale nogen at gå til frisøren og få permenant glatning, da de skaderhåret mere og grunden til det Ikk holder er netop fordi de glatter det efter de har puttet glatningen i og det må man ikke! Da det kan ødelægge dit hår fuldstændig.når man har noget at gøre med sådan et stærkt produkt! Det Ikk sundt. Så køb det og lav det der hjemme! Det slet Ikk svært!:) min mor er så frisør og hun laver det til mig men hun har så os arbejdet med det i flere år så hun ved alt:-).. Og jeg kan garantere det holder der er 3 slagt en “normal” medium og strong:-)

  • Mange tak for rådet Suaad!
   Der er sikkert sket en del på de 3 år siden jeg skrev indlægget, så det er rart med lidt ny info :)

 5. Hej :-) Jeg har et sted læst, at man ikke må sætte sit hår op i en hestehale i de næste tre dage, efter man har brugt det, er det rigtigt? :-)

  • Hej Pernille.

   Det tør jeg ikke sige, men ville da nok lade være hvis det kunne skade glatningen :)

  • Det er svært for mig at sige, men vil gætte på minimum 2 måneder :) Alt efter hvordan ens hår tager imod.

  • Hej Anne! Hvor er det skønt at høre og det var så lidt! Er glad for det kunne hjælpe! :-)

 6. Nu ved jeg godt det er et gammelt indlæg, men vil nu prøve alligevel :-).
  -Har normalt mange krøller, så tænker lide på om jeg skal glatte håret inden jeg putter væsken i?

  • Hej Cathrine.
   Jeg tror ikke det har en stor betydning, da håret jo bliver gennemvædet af væsken. Og de flestes hår er jo ikke så krøllet, når det er helt vådt. Men tror så heller ikke det skader noget, så det kan du gøre helt som du føler er bedst og lettest for dig :)

   Held og lykke med det.

 7. Tak for hurtig svar. Jeg valgte og glatte det inden, da det så var lettere at dele op :-)

  • Hej igen.
   Det var også en god idé. Der er selvfølgelig forskel på hvor meget krøl eller fald man har i håret. Mit er helt glat, når det er vådt fx. :)

   Håber det gik som det skulle.

 8. Hejsa!
  Jeg har lige fået lavet permanente krøller i mit ellers så dejligt glatte hår.. det er frygteligt, ved ikke hvad der gik af mig!! øv bøv, det er slet ikke blevet som jeg ville have det.

  Tror du det kan udglatte permanente krøller lavet hos frisøren? og tror du håret kan holde til det? :-)

  Mvh Anne

  • Hej Anne.

   Det er da synd du er ked af dine nye krøller. Tror du skal vente en måneds tid hvor du plejer dit hår tit med balsam og kur og hvis det virker nogenlunde ‘friskt’ igen efter det, så tror jeg godt du kan prøve at glatte det. Ellers snak med din frisør og har ad, de fleste steder permanente de vidst hver anden måned… altså hvis man vil fortsætte med krøller.

   Håber det hjælper lidt? :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *